Hírek

Csodálatos vagy, Júlia - a klasszikus színház

2014-05-23

Détár Enikő főszereplésével megkezdődtek a Spirit Színház próbái a Maugham: Színház című regényéből készült színdarab októberi bemutatójához. A próbákat az egyik jelentős szerepet is játszó színésznő, Sztárek Andrea irányítja.

- Klasszikus értelemben vett színházi játékot fogunk játszani, ahol az érzelmek, a karakterábrázolás, az emberi viselkedésformák és viszonyok bemutatása dominál - mondja a Sztárek Andrea. A darab nem viseli el a mostanság divatos újraértelmezést vagy modernizálást. Egy középkorú nő, aki történetesen színésznő, egyszeri emberi "tévedéséről" szól a darab, tele ironiával, humorral és a színház iránti feltétlen imádattal.

Julia szerepében először dolgozik a Spirit Színházzal Détár Enikő. - Amikor Perjés János felhívott azzal, hogy szeretné, hogy én játsszam ezt a szerepet, már nem is lepődtem meg igazán. Annyi, szinte hihetetlen egybeesés, elgondolkoztató esemény történt velem az elmúlt időszakban, hogy csak elmosolyodtam és boldogan mondtam igent. Jánossal egyébként már-már baráti kapcsolat fűz egymáshoz minket, életem több fordulópontjának tanúja volt, különböző minőségekben dolgoztunk már együtt. Azt gondolom, hogy minden ember, minden nő életében eljön az a pillanat, amikor kíméletlenül szembe kell nézni az idő múlásával. Ezt egy színésznő talán nehezebben teszi meg. A darabban egy rövid életszakaszt mutatunk be, ezalatt Julia, az ötvenes színésznő szerepe a saját életében és felfogása a dolgokhoz való viszonyában jelentősen megváltozik. Hálás vagyok azért is, hogy alkalmam nyílik olyan népszerű slágerek előadására, mint például a My way vagy a Fever.

- Mindig nagy várakozás előzi meg egy-egy új, meghatározó színészegyéniség megjelenését életünkben - mondja a Spirit direktora, Perjés János, aki Julia férjét, a színigazgatót játssza a darabban. - Az olvasópróba után úgy vélem, hogy izgalmas műhelymunka elé nézünk és ismét azon dolgozunk, amit annyira szeretek: az emberi lelkekbe való bepillantástól, a tettek mozgatórugóinak felfedezéséig. Szerencsére az októberi időszakra már érdeklődnek a vidéki előadóhelyek, remélem sok helyen lesz lehetőségünk bemutatni az előadást.

További blogbejegyzések

Versünnep fesztivál a Spirit Színházban

2018-10-17

Versünnep Versmondó Verseny
A Versünnep Alapítvány versmondó versenyt hirdet olyan általános- és középiskolai, valamint felnőtt, amatőr versmondók részére, akik – lehetőség hiányában – nem tudnak csatlakozni hivatalos intézmény által szervezett versenyhez. Nevezni egy magyar költő, író művével lehet.

A Versünnep Alapítvány versmondó versenyt hirdet olyan általános- és középiskolai, valamint felnőtt, amatőr versmondók részére, akik – lehetőség hiányában – nem tudnak csatlakozni hivatalos intézmény által szervezett versenyhez. Nevezni egy magyar költő, író művével lehet.

tovább »

Lelkiismeret és gyávaság ugyanaz

2018-09-18

Dorian Gray története október 11-től.

"A szépség az igazi szépség ott végződik, ahol az értelmes ábrázat elkezdődik."

tovább »

Bodrogi Gyula egy főszereppel mutatkozik be a Spirit Színházban

2018-08-29

A színművész mellett Gulyás Dénes, Czukor Balázs és kaposvári fiatalok is debütálnak az új évadban.

tovább »

Mennyit érünk?

2018-07-23

Sztárek Andrea vezetésével gőzerővel folynak az október 3-i bemutató előkészületei. Perjés János, Szalay Bence, Nagy Enikő és Bács Péter szerepel  a keserű komédiában.

tovább »

Hírlevél felíratkozás

Vezetéknév
Keresztnév
E-mail


Antispam: az itt megadott e-mail címet nem adjuk ki harmadik személynek, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Tel: (36 - 1) 269-8211, (+36-30) 649-6665
E-mail: titkarsag@spiritszinhaz.com
Facebook: spirit.theatre
Instagram: spirit_színhaz
          

Copyright @ 2017 - Spirit Színház Non-Profit Kft. - Minden jog fenntartva! Design és programozás Arteries Studio