Hírek

Gulyás Dénes prózát rendez

2018-05-30

Nagy megtiszteltetés érte a Spirit Színházat. Gulyás Dénes 2018. októberében nálunk vállalta el pályafutása prózai rendezését. MARIO - SPIRIT NAPLÓ címmel blogot indított rendezése folyamatáról, amit itt is közlünk

Május 29.
Meglepetést, ajándékot nem csak adni jó, de valljuk be, kapni is. Több - színpadon és nézőtéren eltöltött - évtized után azt gondolhatnánk, hogy meglepetés, ajándék nem nagyon vár arra, aki abban a boldog állapotban tölti éveit, mint én, aki azt csinálhatja, abból él, ami a szenvedélye, szerelme, s amit viszonoz is e szerelemnek tárgya, a Színház. Aztán itt van! Mint amikor megszokott életrendünkbe, kopogtat valami. Valamikor, - te jó Isten, mikor is? - az első komoly lépések egyike még zeneakadémista korom utolsó évében az a koncert volt Ferencsik Jánossal, és az ÁHZ-val, amelyen életemben először léptem a Zeneakadémia nagytermének pódiumára. Vártuk az öltözőben az ügyelő hívását, s közben az járt a fejeben, ez milyen öröm, meglepetés, ajándék, - de egyáltalán, hogyan lehetséges az, hogy itt ülök, a kollégákkal, akik már a pálya derekát ostromolják, Ferencsik Jánossal és várom az ügyelő hívását én, aki pár évvel korábban, még Kőbánya grundjait koptattam testvéremmel, mint – ha nem is vásott, de – mindenre elszánt kamasz. Meglepett a sors aznap este valamivel, ami sokat igért, s mint a következő évtizedek bizonyították számomra, adott is. Amerikai portyáim idején sokszor leveleztem anyámmal, nem is levelek voltak ezek, hanem magnókazetták, melyeket neki küldtem, s heti összefoglalókban számoltam be mindenről, ami történt, s feltettem a kérdést: Anya hogy a fenébe kerültem én New Yorkba, San Franciscoba, Miamiba, Philadelphiába, Kőbányáról a Cserkesz utca 14-ből, a grund mellől?
Aztán múltak az évtizedek. Sok örömmel, bánattal, megpróbáltatással, sikerrel, bukással, országról országra, városról városra, színházról színházra, már negyven éve, egészen Pécsig, a városig, ami iránt, ha elindulok haza Nagykovácsiba, már Zengővárkonynál honvágyat érzek, a pécsi színházig, otthonig, menedékig, vidám és komoly esti előadásokig. S most, íme…..valami……izgalmas... új, ami nem is új nagyon, hiszen színház,…… de mégis új.
1989, először állok szemben a színpaddal és nem rajta. Első rendezés Gounod: Rómeó és Júlia. Aztán sok még, legutóbb Verdi: Macbeth, és Mozart: Varázsfuvola. Operák.
Aztán elmentem a Spiritbe. Bernarda Alba háza, Ajtó, Egy egyszerű szemöldökráncolás (kétszer is) Veszedelmes viszonyok (kétszer is) Mengele bőröndje. Találkozások, a Spirit és én, művészekkel a Spiritben, akiket persze jórészt ismerek, beszélgetések, 7-ik születésnap együtt velük, levelezések. Most pedig ez a meglepetés, ajándék. Izgalmas, kicsit úgy érzem magam, mint első félévi énekvizsgámon a Zeneakadémia kistermében 1973-ban. Negyvenöt év elmúlt azóta. Ma találkozom Jánossal…

További blogbejegyzések

Hegyi Barbara és a coaching

2019-02-12

Ferbruár 16-án HEGYI BARBARA, CSERMELY ÁKOS és PERJÉS JÁNOS lesz MALCHINER PÉTER első élő coaching előadásának vendége! YOU ARE MORE!

tovább »

Nyitottan élem az életem - Sándor Péter

2019-01-18

Sándor Péter, színházunkban a Dorian Gray és az Örökké...szabadon...főszereplője, bemutatkozik "A direktor kérdez" című sorozatunkban.

A direktor kérdez: Sándor Péter.

tovább »

Mindenki megvan? - Angster Mária sorozata folytatódik

2019-01-11

Nagy érdeklődés mellett indult el ANGSTER Mária sorozata, melyben színházunk előadásain keresztül elemzi a családi illetve a párkapcsolati mintázatokat. Mivel az előadás játékosan és illusztratív módon interaktív, színházunk úgy döntött, hogy február 18-tól a sorozatot a színház épületében találaható SPIRIT KÖZPONT nagytermében folytatja.

A színházba megvásárolt jegyek érvényesek, illetve további jegyek az új helyszínre válthatók, még korlátozott számban.

A cím: Árpád fejedelem útja 3-4, 3.emelet, SPIRIT KÖZPONT.

Az előadás sorozatról bővebben:

https://szinhaz.hu/2019/01

tovább »

Pályázat büfé üzemeltetésére

2018-12-26

A Spirit Színház és Központ pályázatot hirdet az intézmény földszintjén található Büfé üzemeltetésére.
A Büfé üzemeltetésére vonatkozó bérleti jogviszony időtartamra: 2018. január 15-től 2022. január 15-ig, 3 éves időtartamra szól.

A büfé alapterülete: 20 m2
A büfé a Színház földszintjén található, egy eladói térből, egy előkészítő helyiségből áll.

A büfé üzemeltetésére vonatkozó feltételek:

1. Gyermekintézményben, vagy közművelődési intézményben szerzett büfé-üzemeltetési tapasztalattal rendelkező, vagy vendéglátóipari tapasztalattal rendelkező cég vagy egyéni vállalkozó pályázatát várjuk.

2. A Büfé nyitvatartási idejének alkalmazkodnia kell a Színház nyitvatartási idejéhez, a rendezvények megvalósításához.

3. A pályázat mellékleteként kérnénk egy legalább 30 termékből álló, a helyszínen árusításra kerülő beárazott terméklistát beadni. A listán kizárólagosan olyan termékek szerepeljenek, amelyek a helyszínen árusításra kerülnek. /A listán kérnénk szépen 5 péksüteményt, 5-féle szendvicset, 5-féle kávét, 5-féle üdítőt, 5-féle édességet és 5-féle egyéb terméket árral megjeleníteni./

4. A terméklista és az árak megállapításánál kérjük szíveskedjenek gyermekbarát és az egészséges táplálkozásra vonatkozó szempontokat figyelembe venni.

5. A pályázónak 3 ajánlatot kell tenni, 3 különböző árfekvésű rendezvényhez kapcsolódó Catering szolgáltatás vállalható összegéről és a szolgáltatás részletesen felsorolt tartalmáról. Mindezen kívül 3 Referencia-munkát kell megneveznie, elérhetőséggel együtt, amelyben az Agóra képviselője referencia személytől információt kérhet. A pályázat ezen pontjának eredményes teljesítése esetén a Büfét üzemeltető vállalkozó fogja ellátni a Színház belül megrendezésre kerülő rendezvények catering szolgáltatásnak egy részét. A catering szolgáltatások kizárólagosságát az Agóra nem tudja biztosítani mert több a Színház megvalósuló rendezvény kötött catering-szolgáltatóval valósul meg.

A Büfé helyiség bérleti díjának a pályázóknak kell összeg-javaslatot tenni.

A bérleti díjon felül a bérlőt terheli a Büfében külön elhelyezett és havonta leolvasott mérőórán szereplő áram és hideg/meleg víz fogyasztásának arányosított/leszámlázott összege.

A pályázat nyertesének a bérleti díjat havonta, az előző hónap teljesítését követően kiállított számla alapján kell kiegyenlítenie.

A bérleti díj nem határidőre történő kifizetése is a szerződés felbontását eredményezheti.

A pályázatok beadási határideje: 2018. január 10. 15.00 személyesen, vagy emailen: titkarsag@spiritszinhaz.com.(1023 Budapest, Árpád fejedelem útja 3-4.)

A pályázatokat beadó cégek, képviselői, illetve a pályázó egyéni vállalkozók kérjük készüljenek fel arra is, hogy pályázataik személyes bemutatását kérjük tőlük.

A pályázók számára a büfé személyes bemutatásának időpontja: 2018. január 3. 10.00 és 2018. január 9. 10.00.

A pályázatok elbírálása 2018. január 12-én megtörténik. A döntésről a pályázók még ezen a napon értesítést is kapnak.

A Büfé helyiséget 2018. január 15-én tudjuk tiszta állapotban átadni a pályázat nyertese számára.

A pályázattal kapcsolatban információ kérhető, a Büfé megtekinthető: Kertész Ida +36(30) 649-6665, Hangyál Judit +36 (30) 352-5447

tovább »

Hírlevél felíratkozás

Vezetéknév
Keresztnév
E-mail


Antispam: az itt megadott e-mail címet nem adjuk ki harmadik személynek, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Tel: (36 - 1) 269-8211, (+36-30) 649-6665
E-mail: titkarsag@spiritszinhaz.com
Facebook: spirit.theatre
Instagram: spirit_színhaz
          

Copyright @ 2017 - Spirit Színház Non-Profit Kft. - Minden jog fenntartva! Design és programozás Arteries Studio