Hírek

A 7. ÉVAD - a 2018-19-es évad műsora

2018-05-19

„TE VAGY AZ ELSŐ”
Magyarországi Bemutatók Éve a Spirit Színházban

Czukor Balázs, Voith Ági, Elek Ferenc, Laklóth Aladár az újak között– meghirdette 2018-19-es műsorát a hetedik évadát kezdő színház

 

A Margit híd budai hídfőjénél található egyedi hangulatú kulturális találkozóhely októbertől egy különleges kamarateremmel bővül. Igy a színház egyéb, rekreációs mentális és fizikai egészségmegőrző programjai az épület harmadik emeletén, szintén kibővített szolgáltatásokkal már egész nap fogadja a vendégeket.

Perjés János, a színházi központ alapító-igazgatója elmondta, hogy a friss bemutatók közül hat művet a színház részére fordított le Ungvári Tamás ill.Csukás Márton és Csukás Barnabás. A külföldön sikerrel futó darabokat hazánkban még nem játszották, így alakult a szlogen is: „TE VAGY AZ ELSŐ”
A Nyári Játékok bemutatói
(SZILÁNKOK, Tóték, Rémes születésnap és a Megszállottság) műsoron maradnak a régi sikerdarabokkal együtt.

A színház szeptember 20.-án nyit, Oscar Wilde: DORIAN GRAY c. örökérvényű művével. A rendező Czeizel Gábor készíti az adaptációt, amiben Eszes Szabolcs és Bakonyi Alexandra játssza a főszerepet.

MENNYIT ÉRÜNK?
eddig csak filmen láthattuk a kesernyés vígjátékot. Az október 3.-i bemutatón Russel Crowe szerepét Szalay Bence játssza Perjés János partnereként, Sztárek Andrea rendezésében.

Szintén magyarországi bemutató október 25-én A SZERELEM FORGANDÓ c. vígjáték, melyben Nagy Enikő mellett bemutatkozik a színházban Laklóth Aladár és Michl Juli. A két színésznő eddig csak az Oltári Csajok sorozatban játszott együtt, most anya-lánya szerepben láthatóak, Besenyei Zsuzsanna rendezésében.

A Budapesten több, mint 20 éve nem látott, Maria Callasról szóló
MESTERKURZUS című darab, mely a pályafutásának 25. évfordulóját ünneplő Nagyváradi Erzsébet jutalomjátéka lesz, Czeizel Gábor rendezésében november végén kerül színre.

Nagy filmsiker volt, pengeélen táncoló témát boncolgat a színpadon szintén először látható AZ ŐSLAKÓ c.darab, Bányai Gábor rendezésében, a címszerepben Ozsgyáni Mihály. A bemutató a témaválasztás okán december 26-án lesz.

Voith Ági jutalomjátékaként kerül színre az ÖRÖKKÉ...SZABADON... , amit Czeizel Gábor jegyez január végén.

Február 14.-én egy zenés vaudeville játék kerül színre, LÁTOGASSON MEG TÉGED BETTE DAVIS! címmel.
Bányai Gábor rendezésében két parádés szerepet játszhat Hegyi Barbara és Perjés János.

A CSÜTÖRTÖKI HÖLGYEK - Szitás Barbara rendezi a rég nem látott vígjátékot, a színház vezető művésznői mellett Telekes Pétert láthatják a férfi főszerepben.

Neil Simon: LONDON LAKOSZTÁLY. A négy egyfelvonásosból álló vígjátékot Jantyik Csaba állítja színpadra,
színre lép többek között Hegyi Barbara, Elek Ferenc és Marjai Virág.

AZ ARAB ÉJSZAKAaz évad utolsó bemutatóját Czukor Balázs jegyzi, aki először dolgozik a társulattal.

TARTOZZ HOZZÁNK!

További blogbejegyzések

Ünnepi szabadbérlet

2018-12-09

Átruházható szabadbérlet 3 előadásra.

Felhasználható: 2018. december 25. és 2018. december 30. között.

Választható előadások:
Az ajtó, Veszedelmes viszonyok, Equus, Ölelj át!, Mario és a varázsló, Maria Callas mesterkurzusa, Micimackó

tovább »

Így tetszett a "Mennyit érünk"

2018-11-25

Direkt nem néztem meg az 1994-es filmváltozatot Russell Crowe-val a főszerepben, de a Spirit Színház Mennyit érünk? című előadása után az első dolgom volt felvenni a kötelezően megnézendők közé. David Stevens fontos gondolatokat fogalmaz meg. Hogyan lehet nyitottan kezelni a homoszexualitást? Mi van akkor, ha valaki nem elfogadó? Mit tehet a szülő gyermeke boldogságáért?

https://contextus.hu/mennyit-erunk-spirit-kritika/

tovább »

Versünnep fesztivál a Spirit Színházban

2018-10-17

Versünnep Versmondó Verseny
A Versünnep Alapítvány versmondó versenyt hirdet olyan általános- és középiskolai, valamint felnőtt, amatőr versmondók részére, akik – lehetőség hiányában – nem tudnak csatlakozni hivatalos intézmény által szervezett versenyhez. Nevezni egy magyar költő, író művével lehet.

A Versünnep Alapítvány versmondó versenyt hirdet olyan általános- és középiskolai, valamint felnőtt, amatőr versmondók részére, akik – lehetőség hiányában – nem tudnak csatlakozni hivatalos intézmény által szervezett versenyhez. Nevezni egy magyar költő, író művével lehet.

tovább »

Lelkiismeret és gyávaság ugyanaz

2018-09-18

Dorian Gray története október 11-től.

"A szépség az igazi szépség ott végződik, ahol az értelmes ábrázat elkezdődik."

tovább »
Tovább a havi műsorra »
Következő előadások:

Hírlevél felíratkozás

Vezetéknév
Keresztnév
E-mail


Antispam: az itt megadott e-mail címet nem adjuk ki harmadik személynek, a hírlevélről egy kattintással bármikor le lehet iratkozni.

Tel: (36 - 1) 269-8211, (+36-30) 649-6665
E-mail: titkarsag@spiritszinhaz.com
Facebook: spirit.theatre
Instagram: spirit_színhaz
          

Copyright @ 2017 - Spirit Színház Non-Profit Kft. - Minden jog fenntartva! Design és programozás Arteries Studio